Sommerhuse til salg i Danmark

Sommerhus-i-Limfjordsområdet-ideel-til-udlejning
Sommerhus i Limfjordsområdet ideel til udlejning
935.000 kr.
sommerhus på 87 m2
Ålbækparken 54, 7860 Spøttrup

Sommerhuse til salg

Vil du også genopleve de mange glæder ved den danske sommer, eller har du brug for et sted at flygte hen, når hverdagen bliver for grå? Så er investering i et sommer- eller fritidshus måske lige noget for dig. Læs mere om hvorfor du skal købe sommerhus i Danmark, lige her.

Hvad er et sommerhus?

Et sommerhus eller et fritidshus er en bolig, hvis primære formål er at blive benyttet til ferie. Det er altså ikke en ejendom, som man bor i hele året rundt, men som man i stedet bruger i ferieperioder, i weekender eller ved lignende lejligheder.

Sommerhuse kan se meget forskellige ud, men i Danmark er de som regel bygget i træ og er af mindre karakter. Sådanne boligtyper er ofte hyggelige mindre familiehuse bygget direkte til formålet.

I luksusudgaver vil du måske finde pool, ved middeludgaver er der som regel sauna eller spa, og dertil kommer sig de helt simple sommerhuse, som blot emmer af feriestemning.

Man finder som regel sommerhus i Danmark ved deciderede sommerhusområder, hvor der er mange boligtyper af denne art samlet på et sted. Det ser man typisk tæt på strand og hav og ved ellers naturskønne områder.

Da et sommer- eller fritidshus ikke er en permanent bolig, er der en række lovbestemmelser, der afgøre brugen af et sådan. Du må som hovedregel ikke benytte dit sommerhus i perioden mellem d. 1. oktober til d. 31. marts. Det kan måske virke fjollet, at man ikke må benytte sin egen ejendom hele året rundt, men det er der faktisk en rigtig god klaring på.

Hvem må eje sommerhus i Danmark?

I Danmark må du kun investere i sommerhus, hvis du bor i landet eller tidligere har haft bopæl i Danmark minimum 5 sammenhængende år. Du kan få særlig dispensation, hvis du har et andet tilhørsforhold til enten landet eller sommerhuset.

Dette er lidt af en særregel, som har til formål at beskytte Danmark mod store udenlandske opkøb. Grunden til at vi her i landet har fået lov at have en sådan sommerhusprotokol, som ellers ikke stemmer overens med EU’s reglementer, skyldes den begrænsede periode, hvor man må bruge sommerhuset.

Tillod man, at du kunne bruge ejendommen hele året, ville det ikke være muligt at opretholde reglen om, hvem der må købe sommerhus i Danmark.

Husk at vi hjælper boligsælgere med selvsalg af sommerhuset

Hvorfor investere i et sommerhus?

De fleste køber sommerhus, fordi de forelsker sig i den idylliske tilværelse, som typisk følger med, når man befinder sig inden for fritidshusets rammer. Et sommerhus tilbyder dig og din familie et frirum, hvor du kan komme væk fra hverdagens stress og jag og i stedet bruge tiden på lige netop det, du har lyst til, også selvom det du har lyst til er ikke at lave noget.

Sommerhuset er for mange en velkommen afveksling fra dagligdagen, hvor man hurtigt kan komme ind i en spiral af den samme daglige gang. Det er et sted, man kan tage hen for at slappe helt af i velkendte, men dog andre omgivelser og for at få et pusterum, så du igen er klar til at tage på arbejde mandag morgen.

Sommerhuset som feriebolig

Selvom sommerhuset ofte bruges som et fristed, er der også mange, som bliver betagede af at holde ferie inden for Danmarks grænser. Nogle bliver vilde med et bestemt område og beslutter sig for at købe et sommerhus netop her for altid at kunne holde ferie ved deres favorit beliggenhed.

Sommerhuset tilbyder ingen roomservice eller fancy bar nede i restauranten, men til gengæld kan du gøre nøjagtig, som det passer dig, for det er din ejendom, og der er ikke andre gæster at tage hensyn til.

Som tidligere nævnt er de fleste sommerhuse placeret i naturskønne områder, som betyder, at du som regel nemt kan komme til skov, vand eller lignende. Mange gange finder man denne boligtype nær campingpladser, poolområder, minigolf eller andre velkendte ferieaktiviteter, der kan berige din ferie.

Sommerhuset er også en god feriedestination for vanemennesker, som nyder det velkendte ved at komme på ferie et sted, hvor de kender bageren, den lokale restaurant og måske naboerne omkring sig.

Hvordan finansiere du dit sommerhus?

At købe sommerhus ligger sig tæt op af at købe almen helårsbolig. Du kan altså finansiere købet med enten et realkreditlån eller banklån og udbetaling. Forskellen ligger i fordelingen af hvordan investeringen betales.

Normalvis finansierer du 80 procent af din helårsbolig med et realkreditlån. Her kan du kun finansiere 75 procent ved realkreditlån, når der er tale om køb af sommerhus. Hertil ser man ofte, at det resterende beløb bliver betalt ved 20 procent lån fra banken og 5 procent fra egen opsparing, altså til udbetalingen.

Nogle sommerhuse sælges på en lejet grund, og at realkreditlånet kun gælder til køb af selve huset. Finansieringen til lejen på grunden skal altså komme et andet sted fra, og det skal du have regnet ind i dit budget.

Du skal desuden være opmærksom på, at der kan være store forskelle på prisen til af forsikringer til dit sommerhus, og derfor er det værd at tjekke op på, hvad de forskellige forsikringsselskaber tilbyder.

Sommerhuse er oftest langt billigere end helårshuse, fordi du jo som tidligere nævnt ikke kan benytte det helårligt. Du kan altså investere i en ejendom, som ville koste langt mere, hvis det også kunne benyttes om vinteren ligesom en almen bolig.

Dog skal du være opmærksom på, at lån i banken er dyrere end realkreditlån, og derfor kan din månedlige afbetaling være højere for et sommerhus end for en helårsbolig til samme salgspris. Hvis du har muligheden for at lægge flere penge til udbetalingen, reducerer du banklånet og kan på den måde spare meget i rente og omkostninger.

Udlej sommerhuset når du ikke selv bruger det

De fleste sommerhusejere benytter sig at muligheden for at udleje boligen, når de ikke selv bruger den. Det er for de fleste en stor del af at finansiere købet, at man lader andre nyde godt af sommerhusets goder mod betaling.

I stedet for at sommerhuset bare står og samler støv, når du ikke selv benytter det, kan det lige så godt blive brugt og tilligemed give kontant fortjeneste. På den måde kan du betale et større beløb til dit lån og hurtigere blive gældfri.

Du kan typisk tage en god pris for at udleje dit sommerhus, og specielt i højsæsonen kan du hive nogle penge hjem. Den pris, du kan tage, afhænger meget af hvilken stand og hvilket interior, der følger med sommerhuset.

Faciliteter som hæver lejeprisen på dit sommerhus:

 • Sauna og spa
 • Indendørs eller udendørs pool
 • Brændeovn
 • Antallet af sengepladser
 • Beliggenhed tæt på strand
 • Køber du sommerhus velvidende, at du ønsker at udleje det, er det altså en god idé at se efter sommerhuse, hvor der indgår nogle af ovenstående punkter. Det vil selvsagt også hæve salgsprisen på ejendommen, men du har chancen for at få et større udbytte, jo mere luksus der er at finde på grunden.

  Se alle huse til salg

  Vil du også sælge selv?

  Pris

  til

  DKK

  Størrelse

  til

  m2

  Værelser

  til

  m2