Rækkehus til salg i Danmark

Øv...

Det ser ud til, at vi endnu ikke har nogle ejendomme til salg i , indenfor dine søgekriterier.

Prøv evt. at ændre dine kriterier, eller vælge en anden by.

Rækkehus til salg

Hvis du er træt af at bo i et lejlighedskompleks og ønsker mere plads i form af eksempelvis egen have, men dog ikke har behov for at investere i et parcelhus eller lignende, kan rækkehuset meget vel være den ideelle boligtype for dig. Læs mere om hvad et rækkehus er, og hvilke fordele der følger med boligtypen, lige her.

Hvad er et rækkehus?

Den konkrete betegnelse på et rækkehus er, når mere end to enfamiliehuse er bygget sammen i en række med lodrette vægge, der adskiller de enkelte boliger. Denne type af hus kan være i et, halvandet eller flere plan. Som oftest er den juridiske adskillelse mellem de separate ejendomme placeret i midten af den mur, som de to boliger deler. Der kan være bestemmelser vedrørende vedligeholdelse af bygningens ydre, og regler for hvordan du må ændre husets ydre udseende. Disse regler skal dog være nedskrevet i et juridisk dokument for at stå ved magt.

De mange rækkehuse i Danmark er langt fra ens. For det første er der stor forskel på den enkelte samling af ejendomme, som kan være udformet vidt forskelligt fra hinanden, og for det andet kan de enkelte boliger adskille sig meget, selvom de måske ligner hinanden på ydersiden.

Hvis du investerer i denne boligtype, bestemmer du selv hvilke ændringer, du ønsker at lave indvendigt og kan tilpasse det nøjagtigt efter dit og din families behov. Således får du altså et hus, som er unikt for dig, og som passer til netop dine boligdrømme.

I nogle tilfælde forveksles rækkehuset med kædehuset eller klyngehuset, som ligeledes er bygninger, der hænger sammen.

Hvad kendetegner et kædehus? Et kædehus er betegnelsen for enfamiliehuse, som er bygget forskudt for hinanden, på en sådan måde, at skellet kun delvist deler en mur. Man ser også tilfælde hvor ejendommene er bygget sammen om en garage, et udehus eller lignende ekstra bygning til fælles brug.

Hvad kendetegner et klyngehus? Man bruger betegnelsen klyngehus om enfamiliehuse, som er bygget sammen i en gruppe. Eksempelvis kan der være tale om række- eller kædehuset, der er opført omkring et fælles grønt areal.

Hvilke fordele er der ved at bo i et rækkehus?

Rækkehuse er i stigende grad en boligtype, som danskerne flokkes til. Og med god grund! Med denne boligtype slipper man nemlig udenom den helt store vedligeholdelse på samme tid med, at man får mere privatliv som ved en lejlighed, og tilligemed oftest vil få egen have.

Grundet rækkehusets opbygning, hvor huset indgår som led i en række af identisk udseende boliger fra ydersiden, opnår ejendommene i denne boligtype en række fordele i sammenligning med andre modeller, som for eksempel parcelhuset, villaen eller lejligheden.

Disse fordele er blandt andet...
 • Mindre ejendomsskat
 • Lille vedligeholdelse
 • Lavere varmeudgifter
 • Da ejendommene i et rækkehus har en meget tæt placering, er der selvsagt et mindre grundareal end ved andre bebyggelser. Dette gør, at du skal betale noget mindre i ejendomsskat, hvilket jo er en større post i budgettet. Så hvis du ønsker at investere i bolig og kigger efter en billig løsning, bør rækkehuset helt sikkert være på din liste.

  Den mindre grund er ikke kun god for økonomien, men giver også fordele i forhold til vedligeholdelse. Med et mindre areal skal du også bruge mindre tid på at holde have. Der kan dog som tidligere nævnt være krav, som du skal opfylde. Disse krav kan have noget at sige om stand og udseende.

  Hvis du bor i rækkehus, vil du som regel opleve en billigere varmeregning. Dette skyldes simpelthen, at de tilstødende boliger hjælper med at holde på varmen. Du får altså et mindre varmetab, da der typisk kun vil være to facader, der ikke er omsluttet af nabohuse, og herved er dine ydervægge i princippet bedre isolerede Rækkehuset er altså en boligtype, som tilgodeser den sparsommelige familie, der hellere vil bruge weekenden på noget andet end havearbejde og generel vedligeholdelse.

  Hvem har typisk glæde af at bo i rækkehus?

  Rækkehuset er en af de mere fleksible typer af ejendom, som kan passe ind i mange forskellige familiesammenhænge og derfor være tillokkende for mange forskellige mennesker. Rækkehuset kan blandt andet være attraktivt for...
 • Et yngre par, som endnu ikke har fået børn
 • Ældre personer
 • Den moderne familie
 • Flere unge oplever behovet for at bevæge sig lidt længere væk fra bymidtens larm og forurening, men er endnu ikke klar til at forpligte sig til et parcelhus eller lignende. Her kan rækkehuset tilbyde en mindre central placering med sit eget space, samtidig med at det er en billigere investering. På den måde er det altså et fint kompromis.

  Denne boligtype tiltaler ligeledes den ældre befolkning, som måske ikke oplever den samme energi, og derfor ikke har overskuddet til at vedligeholde et større areal. De fleste seniorer har boet i hus i mange år, og ønsker derfor ikke at flytte i lejlighed. Her er rækkehuset igen et godt bud.

  De moderne børnefamilier flytter i stigende grad i rækkehus, da de ønsker at holde børnene tæt på deres venner, men på samme tid have mulighed for at nyde grønne områder. I dag har arbejdet en stor plads i tidsplanen, og derfor kan det være meget attraktivt med et minimum af vedligeholdelse i forhold til hus og have i en travl hverdag.

  Desuden betyder de stigende boligpriser i storbyerne København og Århus, at mange vælger at kigge på bolig i forstæderne. Her er priserne betydeligt lavere og husene stadig i en overkommelig afstand til centrum. Rækkehuset passer godt i denne moderne tendens, da byens kompakte og funktionelle livsstil kombineres med forstadens natur og ro.

  Læs også: Boliglån - hvilke dokumenter skal du have styr på?

  Find dit rækkehus gennem Selvmægler

  Kan du ligesom mange andre se fornuften i at investere i et rækkehus? Så er Selvmægler din idéelle samarbejdspartner i processen. Vi er et professionelt selvmæglerbureau, og vi står klar til at hjælpe dig i din boligjagt. Vi tilbyder Danmarks største og bedst dækkende service inden for køb og salg af ejendomme uden om ejendomsmægleren. På den måde finder du din drømmebolig med gennemsigtighed gennem hele processen og mindre udgifter. Du kan se hvilke rækkehuse og andre boligtyper, der er til salg via Selvmælger.dk, ved at klikke på dette link.

  Vil du også sælge selv?

  Pris

  til

  DKK

  Størrelse

  til

  m2

  Værelser

  til

  m2