Familieboliger til salg i Danmark

Øv...

Det ser ud til, at vi endnu ikke har nogle ejendomme til salg i , indenfor dine søgekriterier.

Prøv evt. at ændre dine kriterier, eller vælge en anden by.

Familieboliger til salg

Går du og leger med idéen om at rykke familien til nye omgivelser, men ved ikke helt hvilken type af bolig, som egner sig bedst? Hvis du ønsker at investere i ejendom, kan familiehuset meget vel være det rette for dig. Læs mere om denne boligtype her.

Hvad kendetegner familiehuse?

Ud af de cirka 4 overordnede typer af ejerboliger er familiehuset nok den mest populære. Måske du kender typen betegnet som parcelhus, villa eller endda rækkehus. Uanset kaldenavn er familiehuset set hyppigt på det danske boligmarked.

familiehuset kendetegnes ved, at der som regel følger et stykke grund med til huset foruden de kvadratmeter, som der er blevet bygget på. Boligformen er forholdsvis simpel at forstå, og der er ikke mange komplicerede regler eller lignende at forholde sig til ved køb af en sådan ejendom, sammenlignet med køb af eksempelvis andelsbolig.

I modsætning til for eksempel ejerlejligheden er du her selv ansvarlig for al vedligeholdelse på grunden. Dette inkluderer huset og grunden generelt. Herunder eventuelle skure, hytter, hegn, planter og lignende. Til gengæld har du også selvbestemmelse i forhold til alle aspekter af din ejendom og vælger selv, hvor stor en indsats du vil lægge i vedligeholdelsen heraf.

De udgifter, som følger med vedligeholdelsen, er ikke medregnet i den pris, som du betaler for boligen, eller i de beregninger som ejendomsmægleren/boligadvokaten har lavet i forhold til brutto- og nettoudgifter. Der kan altså være tale om uforudsete udgifter i denne sammenhæng. Det kan derfor være en god idé at lægge lidt penge til side til maling, nye vinduer eller lignende, så det ikke vælter budgettet, den dag huset trænger til fornyelse.

Selvom du bestemmer over ejendommen, kan der være regler, som du skal tage hensyn til. For eksempel kan der være bestemmelser, der siger, at du skal være med i en grundejerforening, eller at du ikke må bruge ejendommen til erhverv.

Se de forskellige typer af familiehuse og boliger via Selvmægler.dk’s boligportal.

Hvorfor investere i et enfamiliehus?

Til forskel fra lejeboliger bestemmer du som tidligere nævnt selv, hvordan du vil holde dit hus og har fuldstændig frihed i forhold til renovering og ombygning. Enfamiliehuset er dit eget, og du kan for alvor gøre det til dit og din families hjem.

Desuden bor du i de fleste tilfælde ikke lige så tæt på naboen og kan derfor bedre tillade dig at spille højere musik, støvsuge på uregelmæssige tidspunkter, eller hvad du ellers har lyst til. Du afgører husreglerne og sætter retningslinjerne.

Har du i øvrigt planer om at tage på en længere rejse eller opholde dig langvarigt andetsteds, kan du fremleje din bolig og på den måde få dækket de huslige udgifter. Har du lejebolig, er det ikke altid muligt, da det er i nogle tilfælde kan være i strid med reglerne for ejendommen.

At bruge enfamiliehus som opsparing

En af de store grunde til at mange vælger at købe en ejerbolig frem for at leje sig ind, skyldes det økonomiske aspekt af boligkøb. Hvis du bor i en lejebolig, går de penge, som du betaler til husleje udelukkende til din udlejer, og du ser ikke skyggen af dem igen.

Ejer du selv din ejendom, betaler du højst sandsynligt til et boliglån. De penge, du betaler hertil, fungerer i højere grad som en opsparing. Hvis du en dag sælger din bolig, har du mulighed for at få dine penge igen eller endda vinde overskud på salget.

Har du dine penge siddende i banken, kan de blive ædt op af inflation, i det prisstigninger simpelt sagt bevirker, at pengene bliver mindre værd. Ved at bruge din opsparing i en investering i et enfamiliehus, har du mulighed for at få et større afkast, den dag du sælger. Hvis du selvsagt kan få en højere pris for boligen, end den du gav i sin tid.

Fordelene ved at spare op ved hjælp af boligkøb er altså:

 • At komme inflationen i forkøbet
 • Muligheden for at vinde profit
 • At din ‘husleje’ går til egen lomme
 • Stort udbud giver mange muligheder

  Fordi familiehuse er så populære, er der et stort udbud på boligmarkedet. Det vil sige, at der er mange muligheder, og du kan måske nemmere finde en ejendom, som både passer på dit budget og din smag end ved mindre udbredte boligtyper.

  Enfamiliehuse er spredt over hele Danmark, og det er altså en type, som du finder både i de større byer, ved mindre byer og helt ude på landet. Her kan det eksempelvis være svært at finde en ejerlejlighed de steder med lavere befolkningstæthed. På den måde er du ikke så begrænset i forhold til placering af din ønskede bopæl.

  Som tidligere nævnt er der mange betegnelser for familiehuse, og det kommer sig øjensynligt af de forskellige stilarter. En villa vil som regel være en større bygning, et rækkehus vil være sammenhængende med andre enfamiliehuse og så videre. Udbuddet gør det muligt for dig at vælge netop den stilart, som passer sig til dig og din familie.

  Se hvilke enfamiliehuse der bliver udbudt via Selvmægler.dk

  Design din drømmebolig

  Skulle der ikke være et hus på markedet, som matcher dine kriterier inden for design, beliggenhed og pris, har du mulighed for at designe og bygge dit eget enfamiliehus. Der vil som oftest være mindre frie grunde at bygge på nærmere bymidten, da disse som regel vil være bebygget i forvejen. Ikke desto mindre er det typisk et enfamiliehus, man bygger, hvis man selv vil i gang med plantegningerne.

  Vil du også sælge selv?

  Pris

  til

  DKK

  Størrelse

  til

  m2

  Værelser

  til

  m2