Boliger fundet

77-m2-andelsrækkehus-i-Ishøj-Landsby-tæt-på-Taastrup
77 m2 andelsrækkehus i Ishøj Landsby tæt på Taastrup
563.897 kr.
Andelsbolig på 77 m2
Merlegårds Vænge 35, 2635 Ishøj
Svanekes-bedste-udsigt-er-til-salg
Svanekes bedste udsigt er til salg
2.200.000 kr.
Villa på 161 m2
Vestergade 6, 3740 Svaneke
VELHOLDT-FRITIDSHUS-MED-SJÆL-I-GILLELEJE
VELHOLDT FRITIDSHUS MED SJÆL I GILLELEJE
1.150.000 kr.
Sommerhus på 75 m2
Skolke-Ager 13, 3250 Gilleleje

Huse til salg i hele Danmark

Hvis du er på vej ud på det danske boligmarked, har tanken ‘hvad kan man forvente sig af huse til salg i Danmark?’ måske strejfet dig. Svaret er ikke så ligetil, så du kan med fordel læse mere her for at få svar på tiltale.

Hvilken type boliger er til salg i Danmark?

Hvis man kigger på det danske boligmarked, finder man en bred platform af boligtyper inden for ejerboliger. Det skyldes måske de mange forskellige befolkningsgrupper, hvortil boligmulighederne reflekterer varierede økonomiske situationer samt forskellige ønsker til husets funktion. Køb og salg af bolig bør tilpasses den kategori, som ejendommen hører under, da det i forbindelse med køb gør det nemmere, at finde den bolig som du og din familie har brug for, og i forhold til salg gør det nemmere at gå efter målgruppen i din markedsføring. De forskellige ejendomstyper finder du i bunden.

Familiehuse

Enfamiliehuse har mange navne og kaldes i populær tale både for parcelhus eller villa, og under denne betegnelse hører også ejer-rækkehuse. Denne boligtype kendetegnes ved, at der som oftest hører en større eller mindre grund med til huset, udover de kvadratmeter som er bebygget.

Denne type af ejerbolig er den mest sete her i landet. Du har altså god chance for at støde på en sådan ejendom, hvis du kigger efter nye rammer for tilværelsen i Danmark.

Det ligger næsten lige til højrebenet; en ejerlejlighed er en lejlighed, som du ejer i stedet for at leje. Du ejer dog kun den individuelle lejlighed, såfremt du ikke har investeret i flere, hvortil lejlighedskomplekset er fælles ejendom. Her har de andre ejere altså lige så stor ret til at benytte fælles arealerne, som du har. Med fællesarealer kan der i denne sammenhæng være tale om gårdhave, vaskekælder, affaldsskur eller lignende områder.

Til ejerlejligheder hører en ejerforening, som dikterer hvilke rettigheder og pligter, du har som ejer i bygningen. Du har selv mulighed for at have indflydelse på afgørelserne herom, da du har ligeså stor ret til at bestemme som de andre ejere. Desuden betaler du til fællesudgifterne, som hører med til at have en ejerlejlighed.

De fælles driftsudgifter er uundgåelige, da det er vigtigt at vedligeholde bygningen. Ejerforeningen kan for eksempel vurdere, at det er tid til at udskifte vinduer, døre eller lignende. Udgifterne hertil kan derfor være høje i nogle tilfælde, og det er altså værd at tage med i betragtning, hvis man ønsker at lave et boligkøb.

Andelsboliger

Når man snakker om andelsboliger, bliver det straks mere kompliceret. Her investerer du ikke en ligeså høj grad i din egen lejlighed, som du investerer i en hel forening. Køber du en andelsbolig, får du et andelsbevis, som giver dig ret til at bruge en specifik lejlighed. Du investerer altså så at sige i et medlemskab.

Det kompleks, som 'din' bolig ligger i, er ejet af andelsboligforeningen. Når du betaler til det lån, som du sandsynligvis har taget i forbindelse med boligkøbet, betaler du ikke blot af på dit individuelle lån, men betaler via din husleje også til andelsforeningens lån.

Overvejer du at købe andelsbolig, er det altså sund fornuft at kigge på foreningens økonomi, og gøre dig klart hvordan du hæfter, hvis andelsforeningen kommer i økonomiske vanskeligheder. I takt med at du og de andre andelshavere afdrager på den fælles gæld, vil din andel stige i værdi.

Hvis du en dag ønsker at skaffe dig af med din andel, er det ikke dig som fastsætter prisen - denne afhænger nemlig i høj grad af andelsboligforeningens vedtægter. Tilligemed kan der være regler, som bestemmer hvorvidt du må fremleje din lejlighed eller ej. Med en andelsbolig har du altså ikke lige så høj selvbestemmelse, til gengæld slipper du for udgifter som eksempelvis ejendomsværdiskatten.

En stor del af det, som andelsboligerne bliver solgt på, er det solide fællesskab, som ofte hører med. Man er fælles om de praktiske opgaver, vedligeholdelse på fælles arealerne og står ikke alene med beslutninger om drift, husorden og økonomi.

Sommer- og fritidshuset

Et sommerhus eller fritidshus er kendetegnet ved, at det ikke kan benyttes som fast bolig. Det skyldes specifikke regler for denne type af ejendom, som gør, at du kun må bruge huset en begrænset del af året. Denne periode løber fra april til oktober.

Typen her minder meget om enfamiliehuset, da man tit ser, at der ligeledes hører 'ekstra' grund med til. Husene i denne kategori er væsentligt billigere end almene enfamiliehuse, hvilket skyldes, at de ikke er beregnet til fast beboelse.

De fleste, som ejer en sådan bolig, vælger at udleje den, når de ikke selv benytter sig af omgivelserne. Lejeindtægterne indgår som regel i vurdering af, hvorvidt du har råd til at investere i et sommer- eller fritidshus. Der er dog et begrænset antal af dage, du må udleje sit sommerhus i løbet af året.

Tit når man køber sommerhus, følger boligens interiør med i handlen. Det er en fordel, at du ikke selv skal ud og anskaffe dig ekstra møbler, som kan stå i boligen, men man skal være indstillet på, at man nok heller ikke får tingene med sig igen, hvis man sælger.

Hvilken boligtype er den rette for mig?

Hvis du ønsker at købe ejendom, men ikke er helt sikker på, hvilken boligtype du skal stile efter, bliver du nødt til at se på, hvilke behov du og din familie har.

Ønsker du meget plads omkring dig? Så kan du kigge efter enfamilieshuse. Ønsker du ikke at varetage ansvaret for vedligeholdelse alene? Så bør du overveje at investere i enten en ejer- eller andelsbolig. Vil du bare gerne have et sted at flygte hen? Så kan sommerhuset være det rette valg for dig.

Er du i vildrede og ønsker vejledning til valget af bolig, står vi altid klar til at hjælpe dig med at træffe en beslutning eller til at præsentere dig for de mange muligheder. Du kan via vores hjemmeside browse frit mellem de boliger, som lige nu er til salg via vores boligportal.

Hvor er der huse til salg i Danmark?

Du kan finde udbudte boliger spredt over hele landet. Som regel vil det være nemmere at finde ledige ejendomme i udkantsdanmark, da befolkningstætheden her er mindre end i storbyerne. Der er altså mindre mennesker til at byde på de ejendomme, som bliver sat til salg.

Vi har en del boliger til salg i Kolding Kommune, som er en attraktiv by at slå sig ned i for børnefamilier og studerende. Læs mere om hvorfor du skal flytte til 6000 Kolding, lige her.

hold dig opdateret om ejendomme i Danmark ved at følge os på facebook Facebook

Ejendomstyper i Danmark

 • Familiehuse
 • Ejerlejligheder
 • Andelsboliger
 • Sommer- og fritidshuse
 • Lejlighed
 • Familiebolig
 • Kolonihave
 • Rækkehus
 • Landejendom
 • Udlejningsbolig
 • Studiebolig
 • Helårsgrund
 • Vil du også sælge selv?

  Pris

  til

  DKK

  Størrelse

  til

  m2

  Værelser

  til

  m2