Boliger til salg i Kolding

skoent-hus-med-stor-garage-593
Kolding: Herligt hus med stor garage
1.895.000 kr.
villa på 136 m2
Rylevej 21, 6000 Kolding

Boliger til salg i Kolding

Overvejer du at rykke teltpælene op og starte forfra i en anden by? Så skulle du måske vende blikket mod Kolding - den centrale jyske by med massere af charme og muligheder for specielt børnefamilier og studerende.

Demografisk set er Kolding Danmarks 7. største by, og selvom det måske ikke lyder af meget, bringer det et hav af muligheder med sig. Ikke mindst på grund af byens centrale placering, men også grundet kommunens store indsats for at gøre byen til et attraktivt sted for familier med børn og unge.


Det gode liv i Kolding

For at en by ikke bare skal være det sted, man bor, men et hjem, kræver det mere end god geografisk placering og visioner. Det skal være et sted, man kan skabe sig et liv for en selv og sin familie. Og det kan man i Kolding!


Gode muligheder for børn og voksne

Som forældre er en af de vigtigste kriterier for at vælge et område at bo i, at der er gode vilkår for de yngre medlemmer af familien. Her ligger skolegang oftest højt på listen over ting, som man tager i betragtning i forhold til sine børns trivsel. Kolding kommune har en lang række af både kvalificerede privat-, fri- og folkeskoler at vælge imellem både inden for og uden for bymuren.


Ønsker man ikke at bosætte sig i Kolding centrum, er der indtil flere rolige bydele med familiekvarterer, hvor mange andre børnefamilier har valgt at slå sig ned. Dette er eksempelvis Vamdrup eller Bramdrupdam, hvor man stadig får en snert af byliv, men i noget mere rolige rammer.


Både i midtbyen og de mere afsides bydele finder man mange fritidsaktiviteter og -klubber for børn og unge. Her spiller især KIF og KFUM en stor rolle i sportsverdenen, imens ungdomsskolen sørger for at aktivere de yngre børn og unge i forhold til andre aspekter med eksempelvis en aktiv fritidsklub.


Drømmer man om endnu mere plads og luft mellem husene, kan man med fordel rykke ud til en af de små flækker i omegn, som stadig nyder godt af de mange indbydende tilbud, Kolding Kommune tilbyder sine indbyggere. Her er der for eksempel snak om landsbyer som Vester Nebel eller Lunderskov. Langt nok ude til at man stadig får en landlig følelse, men tæt nok på til at man til nøds kan hoppe på cyklen og være i centrum i løbet af en halv time.


Kommunen gør meget for at gøre byen til et attraktivt sted at bo, og det virker. I centrum finder man blandt andet legeparken, som tilbyder en række gratis faciliteter, der både egner sig godt til børn og voksne. Her kan man slå sig løs med minigolf, cykelbåde, gokart-baner og meget mere.


Ikke langt derfra finder man det historiske Koldinghus, som er et levn fra gammel tid. Det store slot står stadig flot på bakketoppen ved Slotssøen og huser mange spændende arrangementer og udstillinger årligt. Man kan blandt andet tage familien med på slottet til julemarked, hvor der oftest er en nisseleg i gang til ære for de små.


Klar, parat, familie

Klar, parat, familie er et tiltag, som kommunen har sat i værk for unge familier, der for første gang skal prøve kræfter med at være forældre. Er du under 24, venter dit første barn og er bosat i Kolding Kommune, kan du gøre brug af et tilbud med både fødselsforberedelse og sundhedspleje samt hente andet nyttigt hjælp til barnets udvikling og inputs til at blive en lille familie.


Det gør det da om noget tillokkende at slå rødder i Kolding og omegn, når man ikke bliver efterladt til sig selv, men kan få hjælp til denne skønne, men også vilde, omvæltning i tilværelsen.


Når midtbyen summer af liv

I løbet af året er der indtil flere tiltag som får folk i gaderne.


I sommerperioden er der Internationale dage, hvor gågaden summer af liv, når handelsmænd fra rundt omkring i verdenen stiller op med boder, der præsentere lokale delikatesser fra deres hjemstavn. Her supplerer landmænd med muligheden for at komme helt tæt på dyrene, når de bringer køer, grise, og hvad der ellers hører sig til, helt ind til bymidten.


Grønkoncert plejer også at svinge forbi Kolding, og dette er blot en af mange muligheder for at slå sig løs til lyden af kendte kunstnere. Man kan blandt andet også deltage i Stella Polaris eller Jazzfestival.


Flere gange om året holdes der kulturnat, hvor butikkerne i både gågaden og i det lukrative Kolding Storcenter holder længe åbent og kører med gode tilbud. Dertil kommer sig vinterperioden, hvor der skabes julestemning i midtbyen og afholdes lysfestival.


Naturen tæt på

Søger man aktiviteter tættere på naturen, er der gode muligheder for netop dette i Kolding.


Blot 2 km. fra centrum ligger Rebæk strand i et område tæt på skoven. Her kan man tage en dukkert eller gå en tur på nogle af landskabsruterne tilknyttet stranden. Om sommeren er stranden en populær destination for både unge og børnefamilier, som ofte ses hygge sig med bål og spil.


I midtbyen finder man Marielundskoven, hvilket er et større område med smuk natur, som kommer til gavn for både fiskere, joggere og mange andre. Snupper man sin cykel eller bil for at køre lidt udenfor byen, kan man nyde godt af uerstattelig Ådalsnatur.


Kolding - hjertet af Jylland

Set med geografiske øjne kunne man næsten ikke placere sig bedre end i Kolding. Der er gode forbindelser via motorvejsafkørsler tæt på byens centrum, uanset hvilken vej man ønsker at køre. Har man ikke bil, er der indtil flere gode offentlige transportmuligheder, hvor man enten med tog eller bus kan komme rundt i landet. Ydermere ligger Kolding kun en spytklat fra lufthavnen i Billund, hvis man drømmer om varmere himmelstrøg.


Kort sagt er det en god placering for pendlere med gode muligheder for transport og kort rejsetid, næsten uanset om man vil længere sydpå, op nord eller over Lillebælt.


En del af trekantsområdet
 • Vejle
 • Billund
 • Haderslev
 • Middelfart
 • Vejen
 • Fredericia

 • 4 autentiske styrker

  Der er især 4 stærke sider der kendetegner Kolding.

 • Design
 • Entreprenørskab / Iværksætteri
 • Social udvikling / Frivillighed
 • Viden / Uddannelse
 • Ovenstående tiltrækker ikke blot virksomheder og investorer, men studerende og børnefamilier. For det er ikke kun erhvervsdrivende, som kan se, at Kolding har meget at byde på.


  Som studerende er der gode muligheder for uddannelse via enten Syddansk Universitet, der for mindre end 4 år siden fik splinternye lokaler i den arkitektur ikoniske bygning tæt på havnen, IBA, Hansenberg eller via et af byens mange gymnasiale uddannelser.


  Som børnefamilie burde de voksne have forholdsvis nemt ved at finde job, da virksomheder, og dermed arbejdspladser, strømmer til byen. Og ellers er der som tidligere nævnt gode muligheder for at pendle til og fra andre byer.


  Mange andre har fået øje på Kolding som det ideelle sted at bo, kan du også se det?

  Ønsker du også at sælge din bolig selv? Gør brug af selvmæglers selvsalg opret din bolig i dag.

  Vil du også sælge selv?

  Pris

  til

  DKK

  Størrelse

  til

  m2

  Værelser

  til

  m2