Vi hjælper fremtidens arbejdskraft

Hos Selvmægler.dk er vi fokuseret på at være en socialt ansvarlig virksomhed, og hjælpe til i samfundet hvor vi kan. en af de vigtigste områder vi føler at vi kan bidrage til, er at at give unge mennesker et indblik i vores arbejde som softwarevirksomhed, så eleverne kan prøve om det er noget de ønsker at tage en uddannelse indenfor. Vi ved nemlig der er stor efterspørgsel på udviklere i arbejdsmarkedet, og vil derfor gerne være med til at lade unge afprøve faget så det måske kan lede til at de vælger en uddannelse såsom Datamatiker eller Datalogi.

Derfor har vi valgt at tilbyde en uges erhvervspraktik til elever fra folkeskolen. Erhvervspraktik er netop en glimrende mulighed for at eleverne kan komme ud i virkeligheden hos rigtige virksomheder i stedet for blot at læse om jobmuligheder i en bog.

I stedet for blot at henvende os, til vores lokale folkeskole og spørge i en klasse, valgte vi at tilmelde os på portalen Elevpraktik.dk, som forsøger at samle alle virksomheder som elever fra folkeskolen kan søge om erhvervspraktik. Her fremstår vi med et praktikopslag som vi nemt og gratis oprettede, der blot fortæller lidt om Selvmægler og mulighed for at søge praktik hos os. Årsagen til at vi valgte at tilmelde os på Elevpraktik.dk i stedet for at kontakte en skole, er at vi synes det giver bedre mening at samle udbuddet af erhvervspraktikpladser på en portal. På den måde kan eleverne vælge hvad de er interesseret i, i stedet for at der bare bliver spurgt i en klasse og så er der en som siger ja, der måske ikke har vildt meget lyst.

Det resulterede i at vi tidligere i år blev kontaktet af en elev fra 9. klasse, som netop overvejede om han skulle uddanne sig indenfor IT branchen når han afsluttede grundskolen. Han gav udtryk for at være meget interesseret i vores arbejde og vi valgte derfor at tilbyde ham en uges praktik hos os. Praktikforløbet var en stor fornøjelse for os trods det selvfølgelig betød at vi afsatte noget tid fra vores arbejde til at finde opgaver til praktikanten og fortælle om vores virksomhed.